Snoopy nagy családi kedvenc. Szeretjük a mesét (Snoopy gyere haza!), bár csak egy hangyás videófelvételen tudjuk nézni (dvd-re átírva). Anno többször vettem miatta Happy Meal menüt, hogy meglegyenek a népviseletes kutyafigurák (amikkel most Panka játszik), és amíg megjelent, a képregényeket is lelkesen vettük. Ma is ott lapulnak a mellékhelyiség újságtartójában rongyosra olvasva.:) Ez a recept a 2002-es évfolyam egyik számából való, merthogy Snoopy nemcsak a házat őrzi és leveleket fogalmaz az írógépén, de főzni is tud.

Snoopy fahéjas krémfagyija, tökmagolajjal leöntve

Hozzávalók:

4 tojássárgája
5 dkg nádcukor
6 dl tej (3,5 %-os)
2 dl tejszín
fél tk. házi vaníliás porcukor
fél tk. őrölt fahéj
fél tk. só
10 dkg fehér csoki

A tojássárgákat habosra kevertem a cukorral (robotgéppel). Közben a tejet és a tejszínt egy lábasba öntve felforraltam, majd belekevertem a porcukrot, a sót, a fahéjat és a kockákra tördelt csokit is, majd addig kevertem, míg fel nem olvadt. A cukros tojáshoz nagyon óvatosan, apró adagokban, miközben folyamatosan kevertem a robotgéppel, hozzáöntöttem a forró tejes-tejszínes elegyet, majd visszatettem a lángra és épp hogy felforraltam. Közben folyamatosan tovább kevertem, hogy nehogy a tojás kicsapódjon. Hideg vízfürdőben lehűtöttem, majd a hűtőbe tettem. Hidegen töltöttem a fagyigépbe és 20 perc múlva el is készült a mű.
Először Jamie mogyorótortája mellé, majd stájer tökmagolajjal meglocsolva ettük, mindkettő jó kis párosítás.

Megjegyzés: ha valaki idegenkedik a só ízétől édességben (lsd. sós karamell), akkor csökkentse a mennyiséget.