Nagyon szeretem a laskagombát, az állaga sokkal szimpatikusabb a  csiperkéénél, hőkezelés után is roppanós, al dente marad. Készítettem már belőle korábban salátát, most pedig egyszerűen grilleztük és isteni finom köret lett belőle. Csak azt sajnálom, hogy a piacon elég ritkán jutok hozzá, mert a gombaárus bácsi csak bizonyos napokon hoz belőle (bezzeg petrezselymet mindig árul). Szerencsére néha szupermarketekben is van hozzá szerencsém.

grillezett laskagomba

Hozzávalók:

50 dkg laskagomba
olívaolaj
néhány gerezd fokhagyma
1-2 friss rozmaringágacska
pici só

A gombákat, ha láthatóan nem koszosak, csak papírtörlővel áttörölgetjük (ha muszáj, leöblítjük és szárazra töröljük), a végükről levágjuk a vastag fás részt és a többi részt kisebb darabokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a rozmaring leveleit letépkedjük, apróra vágjuk.
Egy grilltálcán egy rétegben elrendezzük őket, olívaolajjal megkenjük, picit megsózzuk, fokhagymaszeletekkel és rozmaringgal megszórjuk. Sütőben grill funkcióval kb.10 perc alatt megsütjük (legalsó grillrács, légkeverés nélkül, legnagyobb fokozat). Sütés közben fordítsuk meg a szeleteket és kenjük meg a másik oldalukat is olajjal, majd folytassuk a sütést.