Jól jöhet ez a recept ezekre a nyavalyás napokra comfort foodként. Főleg azoknál lehet siker, akik szeretik az étcsokit (mint például én), ugyanis a kakaópornak és a viszonylag kevés cukornak köszönhetően egy nem túl édes, a kakaó eredeti ízét hangsúlyozó süti az eredmény, mely a cukkinirostoknak köszönhetően még 3 nap után is megőrzi puhaságát. A cukkininek más szerepe nincs is, nem kell tőle félni, nem érezni az ízét (ami valljuk be, nyersen amúgy sincs neki).
Lekvárral megkenve nagyon finom, de magában tej mellé eszegetve is korrekt, de vaníliafagyi, tejszínhab vagy gyümölcssaláta társaságában is el tudom képzelni.
A receptre egyébként itt bukkantam.

 

kakaós cukkinis sütemény

Hozzávalók:

3 tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl olaj
0,6 dl tej
0,6 dl natúr joghurt
fél csomag sütőpor
fél tk. szódabikarbóna
csipet só
22,5 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 közepes cukkini megpucolva, kimagozva, lereszelve

A tojásokat a kétféle cukorral robotgéppel habosra kevertem. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a szódabikarbónát meg a sót egy tálba szitáltam. Az olajat is hozzáadtam a tojásos keverékhez, majd a tejtermékeket és a lisztes keveréket felváltva adagoltam hozzá. A végén beleforgattam egy keverőlapáttal a reszelt cukkinit is.
Az így kapott tésztát egy kivajazott, kilisztezett szögletes sütiformába (12×25 cm) öntöttem és előmelegített sütőben légkeveréssel 160 fokon kb. 50 percig sütöttem (tűpróba).