Mindig irigykedve olvasom Ízbolygó posztjaiban, hogy Pötty milyen jóízűen eszik és nem csak „csütit”. Panka, mint tudjuk nehezebb eset, nála a „csüti” sem adu ász. Kíváncsi voltam hát, vajon Pötty egyik nagy kedvence, a tejes pite (más néven clafoutis), belőle milyen reakciót vált ki. A kísérlet sikerült, és bebizonyosodott, hogy nem véletlen a bloggerek körében sem a recept népszerűsége, ugyanis ez még Pankát is levette a lábáról.

 

 

Hozzávalók egy kerek piteformához:

3 tojás
8 dkg porcukor (házi vaníliás)
1 csipet só
15 dkg liszt
3 dl tej (3,5 %-os)
2 dl tejszín
2 marék meggy kimagozva
1-2 ek zsemlemorzsa

A piteformámat kivajaztam, kiliszteztem. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A kimagozott meggyet egy szűrőbe tettem lecsöpögni.
A tojásokat robotgéppel habosra kevertem a porcukorral és a sóval. Utána felváltva adogattam hozzá a tejet, tejszínt és az átszitált lisztet. Az így kapott tésztát beleöntöttem a formába. A lecsöpögött meggyet összeforgattam a zsemlemorzsával és egyenletesen elosztottam a tésztán.
30 perc alatt sült meg hagyományos üzemmódban.