Újabb fehércsokis mousse-ra bukkantam, ezúttal nem tejföllel, hnem túróval. Sparos biotúrót használtam hozzá, mert az nem olyan szemcsés, mint a magyar túró, hanem szép homogén. Tálaláskor kristálycukorral tört (mozsár!) citromfűleveleket szórtam a tetejére a színhatás kedvéért. Szép lett, finom lett, különösen gyümölccsel együtt lehet nagy sikere.

fehércsokis túrómousse

Hozzávalók 4 kis tálkához:

15 dkg fehér csoki
20 dkg túró (Spar biotermék)
2 dl habtejszín

A csokit vízgőz fölött megolvasztom. A túróval elkeverem, hagyom kihűlni. Közben a tejszínt habbá verem és óvatosan beleforgatom a túrós masszába. Nyomózsákkal kis tálkákba töltöm és min. 2 órára hűtőbe teszem.

Megjegyzés: állagra ne egy légies habot várjunk, a túró miatt van sűrűsége a krémnek.

A Le Menu 2007/4-es számában talált receptet módosítottam.