Annak ellenére, hogy itt a kánikula, én  sütirecepteket fogok sorjázni a közeljövőben. Nem mazochizmusból, hanem egyrészt, mert mindig kinézek valami ellenállhatatlant, másrészt, mert purista Pannika etetése egyre nagyobb terheket ró a vállamra. Most már itt az ideje a nehézfegyverzetnek. Legutóbb például a rizses lecsómra mondott határozott nemet, majd jóízűen falatozott a főtt virsliből, melyhez kísérőnek nem kenyeret, hanem epret (!) evett. Szerintem ettől még Beatbull is összevonná szemöldökét, nemhogy egy elcsigázott anyuka.:) Szóval Pankának készült az alábbi keksz, és ezúttal hálás közönség volt, eszegetett szépen. 

banános-mogyorós keksz

Hozzávalók 26 darabhoz:

1/2 banán (jó érett)
2 ek. citromlé
20 dkg liszt
7,5 dkg cukor
5 dkg darált bokormogyoró
1/4 tk. só
1 tojás
10 dkg hideg vaj
mazsola (díszítésnek)

A fél banánt a citromlével egy villával összetörtem. Az összes hozzávalóból a mazsola kivételével kézzel tésztát gyúrtam. Két teáskanál segítségével diónyi halmokat raktam a tésztából egymástól kb. 3 cm távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyiknek nyomtam a közepébe egy-egy mazsolát. Előmelegített sütőben 200 fokon hagyományos módon kb. 15 perc alatt megsütöttem őket. A tepsin hagytam kihűlni, hogy ne törjenek össze.

Megjegyzés: a tészta elég lágy volt és jó vajas, ezért kicsit bizalmatlan voltam, de az eredmény isteni omlós keksz lett.
Az eredeti recept mogyorókat nyom a közepébe és még citromlével elkevert porcukorral is díszíti, én nem bonyolítottam, így is tökéletes volt.

Forrás: 1 tészta – 50 keksz