Este kivettem a fagyasztóból egy kis csomag csirkemájat, mert már tervbe van véve a hűtő leengedése, ezért ki kell ennünk belőle a tartalmat. Reggelre aztán meg is született a gondolat, hogy házi májkrém készül belőle. Kikerestem hát gyorsan a Stahl-féle mazsolás-csirkemájas kence receptjét, majd kb. 10 perc alatt el is készítettem. Gyakori vendég lesz nálunk, mert nagyon egyszerű és finom. Legközelebb aszalt szilvával is kipróbálom, de a mazsolából is elbírna egy kicsit többet szerintem.

mazsolás csirkemájpástétom

Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
5 dkg vaj

frissen őrölt bors
1 ek. mazsola
2 ek. zsályalikőr (eredetileg brandy)
2-3 ek. kacsazsír (eredetileg 10 dkg vaj)

A májat megmostam, hosszában mindet félbevágtam, és egy serpenyőben a megolvasztott vajon kevergetve megpirítottam. Kb. 5 perc alatt elkészül, csak arra kell vigyázni, hogy fröcsög a zsiradék, legyen kéznél egy fedő. Kiszedegettem a szépen megpirult darabokat egy papírtörlőre és hagytam kicsit hűlni őket. Addig a mazsolát beáztattam 2 ek. zsályalikőrbe és felöntöttem annyi forró vízzel, hogy ellepje.
A kihűlt májat a botmixerem keverőpoharába tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a leszűrt mazsolát és a kacsazsírt, majd pépesítettem.