Csütörtökön egy hónapos próbaüzemmód után hivatalosan is megnyílt a „Wang mester konyhája” nevű szecsuáni étterem. Az ünnepélyes eseményen volt szerencsém részt venni Gabojsza és Mamma társaságában. Valószínűleg sokáig emlegetni fogjuk még az élményt és hamarosan vissza is térünk a tett színhelyére, mert ilyen finom kínai ételekhez még egyikünknek sem volt szerencséje.

A máshol (nem csak  kínai büfékben!)  tapasztalt kínai egyeníz helyett a sokfogásos menü minden eleme külön ízvilágot képviselt. Bár a szecsuáni konyha alapvetően csípős, de több vendég örömére itt nem volt minden étel torokszaggató, talán csak a buggyantott főtt hal verte ki némelyeknél a biztosítékot. 🙂

 

Wang mesterA feltálalt ételsor:

Vagdalt marhahúsleves

Étvágygerjesztő zeller
Szecsuáni kolbászkarikák
Uborka mártásban
Illatos-gombás meglepetés
Házi üvegtészta
Kou shiu feipian 

Ég és Föld oldalas
Buggyantott főtt hal babcsírával és erős chiliolajjal
Császári palota tofupuding
Lótuszlevélben párolt sertés
Sörben párolt marha
Maizi kacsa
Gong-Bao rákfarok
„Nagy gazdag család” 

Szecsuáni vegyes gyümölcssaláta

 

A szecsuáni kolbászt, ami egyébként helyben készül, az uborka mártásbant és az Ég és Föld oldalast külön kiemelném, mint leendő kedvenceimet.

 

Az étterem egyébként a Nagyvárad téri metrótól 5 percre, a Telepy utca 24. szám alatt található (az Üllői út páratlan oldalán a 3. utca balra).

Asztalfoglalás: 06-1-455-7021

Anton Ego kritikája itt olvasható.