Mostanában kevesebb időt töltök a konyhában (és többet a játszótéren), ezért a közeljövőben egyszerű és gyors receptekkel jelentkezem. Ez a héjában sült krumpli nyitja a sort, ami eddig is nagy kedvencem volt, szerintem mindenki szereti és korlátlanul variálható.

sóágyon sült burgonya tökmagos krémsajttal

Hozzávalók 4 személyre:

8 nagyobb krumpli
kb. fél kg só
8 dkg tökmag
2 ek. tökmagolaj
1 rúd tömlős natúr krémsajt (pl. Camping)
1 dl tejföl
kb. 1 dl tej
opcionális: 1 csokor snidling apróra vágva

A krumpikat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Egy közepes tepsit félujjnyi vastagon megtöltünk sóval és a krumplikat héjastul rárakjuk. 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük őket.
Ezalatt a krémhez a tökmagot ledaráljuk. A tejfölt krémesre keverjük a krémsajttal és a tejjel, majd hozzáadjuk a tökmagolajat és tökmagot, és ha van, a snidlinget. Ha kell, sózzuk.
A kisült krumplikat hosszában félbevágjuk, a sajtkrémből egy-egy adagot rápúpozunk és tálaljuk.

A Príma Konyha 2005-ös áprilisi számából.