Sajnos elérkezett az a szomorú alkalom, hogy nem indultam a VKF fordulóján. Nem azért, mintha gondom lett volna a kiírással, de mint sokszor, most is az utolsó percre hagytam az alkotómunkát. Ünnepi erdélyi kuglóf lett volna a pályaművem, el is készült, ahogy a fotó mutatja, még az egyik barátnőmtől kapott gyönyörű saját készítésű mázas kuglófformámat is bevetettem, mégsem lett olyan az eredmény, mint vártam.
Kukoricalisztből gyúrt kelt tészta az alapja, aminek a recept szerint tejfölsűrűségünek kell lennie. Ezen a ponton már erős gyanú ébredt bennem, ugyanis nálam omlós tésztára hajazó állaga lett. Azért belenyomkodtam szépen a formába, reménykedve, hogy nem lesz ez olyan rossz. Sajnos csalódnom kellett, mert a kisült kuglófot nagymamám minimum a “fujtós” jelzővel minősítené és nagyon igaza lenne. A tészta száraz, nehezen nyelhető, szóval nem méltó a VKF-re. Vádolom magam és a kukoricalisztet.:)

Hát ezt buktam... egy elrontott ünnepi erdélyi kuglóf

A receptre egyébként egy 2006-os Vidék íze magazinban bukkantam, aztán a neten rákeresve több helyen megtaláltam szinte szóról szóra. Ha van valakinek tapasztalata erdélyi kukoricás kuglóf ügyben, ne tartsa magában!