Újabb palacsintarecept, de ezúttal tepsiben, sütőben sütve. Garantáltan olajszagmentes, kényelmes és gyors. Hirtelen fellépő sóvár édességvágy esetén ideális.

Almás palacsintalepény

Hozzávalók egy kisebb tepsire:

2 tojás
2 dl tej
1 ek. porcukor
1 tk. őrölt fahéj
csipet só
20 dkg liszt
5 dkg vaj megolvasztva
fél citrom leve
3 savanykás alma

A tojásokat kézi habverővel elhabarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a fahéjat és a sót. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá az átszitált lisztet és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáöntjük az olvasztott vajat is. A palacsintatésztánál sűrűbb massza lesz az eredmény. Hagyjuk kicsit állni.

Az almákat közben meghámozzuk, lereszeljük, összeforgatjuk a citromlével, majd a tésztához keverjük.
Egy kisebb tepsit kivajazunk,-lisztezünk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ne lepődjünk meg, a kész süti állagra lágyabb a megszokottól. 

Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk. Hidegen is jó (sőt, nekem úgy jobban ízlett),
lehet baracklekvárral kínálni, mi magában ettük, úgy is kellemesen savanykás, finom süti.

Lajos Mari receptje nyomán.