Van azért jó oldala is egy finnyás purista etetésének, például egy szombati kényeztető reggeli,  persze kizárólag az ő érdekében. Az újonnan kipróbált recept annyira bejött (főleg nekünk, ő azért mindig megtartja a decens távolságot), hogy 1. veszélyezteti az almás palacsinta elsőségét, 2. legközelebb dupla adagnál kevesebbért bele sem kezdek. Emellett megnyugtató a tudat, hogy ez a palacsinta nem pusztán üres kalóriabomba, hanem értékes tápanyagok tárháza. 🙂

Teljes értékű palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz:

1 tojás
3 dl joghurt (helyette: 2 dl tej + 1 dl tejföl)
2,5 dkg vaj megolvasztva
2-3 tk. nádcukor
7,5 dkg liszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk. sütőpor
pici só
2 marék mandula megőrölve
1 marék aszalt gyümölcs felaprítva (pl. cseresznye és szilva)

A tetejére: cukrozott darált mák (opcionális)

A liszteket egy tálba szitáltam. A tojást beleütöttem egy nagy tálba és elhabartam, majd hozzáadtam a tejtermékeket. Megsóztam, megcukroztam, majd fokozatosan belekevertem a sütőporral és őrölt mandulával elegyített liszteket. Végül beleforgattam az aszalt gyümölcsöt. Jó sűrű, kásaszerű tészta lesz az eredmény. Kb. fél óra pihentetés után picit kiolajozott serpenyőben kisütöttem. Önterülő tészta, fordítani dobva egyszerűbb. 8 az amerikai palacsintánál kicsit nagyobb méretű darab lett belőle.

A recept a Kochen für Kinder – gesund und lecker című könyvből származik.