Nagy igyekezetemben, hogy felhízlaljam kislányunkat, Pannit, megvettem a Doctor Pepper által már méltatott sorozat nekem szánt kötetét: az Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak címűt. Egész sok szimpatikus recept van benne, elsőre erre az egyszerű palacsintára esett a választásom azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kellő mennyiségű fehérjét juttassak Pöttöm Panni szervezetébe. A terv egész jól bevált, így hálás vagyok az új beszerzésnek és igazolva látom szakácskönyvgyűjtő-szenvedélyemet (bár tudom, ingatag lábon álló érvelés ez:)).


Mini túrópalacsinta gyümölcsszósszal


Hozzávalók 8 kis palacsintához:

 

25 dkg túró

4 ek. liszt

1 tojás + 1 sárgája

1 ek. nádcukor

1 csipetnyi só

olaj a sütéshez

 

A gyümölcsszószhoz:

alma

aszalt cseresznye

víz

 

Egy tálban minden hozzávalót elkevertem, egy sűrű, ragadós tészta lett az eredmény. Egy palacsintasütőt kikentem olajjal és felforrósítottam, majd evőkanállal beleszaggattam egy tésztakupacot. Igyekeztem elteríteni a serpenyőben, de annyira ragadt, hogy ez csak akkor sikerült, mikor már kicsit megsült a másik fele. Ekkor dobva megfordítottam (falapáttal elég nehézkes a fordítás) és a másik oldalát is megsütöttem, közben a lapáttal lenyomkodtam a tésztát.

A szószhoz a meghámozott, kimagozott, cikkekre szeletelt almát meg az aszalt cseresznyét kevés vízzel feltettem főni. Mikor az alma már megpuhult, levettem a tűzről és botmixerrel pürésítettem.