A DNK-val frissen megszerzett önbizalmam további kísérletekre sarkallt és miután átlapoztam ezt szimpatikus zsemlerecept után kutatva, megakadt a szemem a Quarkbrötchen nevezetű darabon. Nagy előnye, hogy 1 órán belül megvan az egész, keleszteni sem kell, mert sütőporos a tészta, mégis egy nagyon kellemes, kívül kemény, belül puha zsömle az eredmény. Felvettem kettes számúnak az undok fiús zsömi mellé.

Túrós zsemle

Hozzávalók 5 zsemléhez:

15 dkg túró
7 ek. tej
6 ek. olaj
1/2 tk. só
1 ek. szezámmag
1 ek. lenmag
20 dkg liszt (vagy amennyit felvesz)
1/2 csomag sütőpor

A tetejére: 1 ek. tej és némi mag a szóráshoz

A túrót egy villával összetörtem és krémesre kevertem a tejjel, a sóval és az olajjal. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáltam, majd a magokkal együtt fokozatosan a túrós masszához kevertem, majd kézzel tésztává gyúrtam. Rudat formáztam a tésztából, majd miután hagytam egy 20 percet pihenni, 5 egyenlő részre osztottam és kis gömböcöket formáztam belőlük. A tetejüket kereszt irányban bevagdostam, tejjel megkentem és megszórtam egy kevés maggal. Közben a sütőt előmelegítettem 200 fokra. Hagyományos üzemmódban sütőpapírral bélelt tepsin 20 perc alatt ropogósra sültek.

Megjegyzés: az eredeti recept némi módosítást igényelt. A könyvben ugyanis 30 dkg lisztet írtak, de nekem nem vett fel annyit a tészta, 10 dkg megmaradt. A magoknál pedig 1 ek. napraforgómag is szerepelt, én ezt kihagytam.

Forrás: Backen! Das Gelbe von GU