Most, hogy egy kisétkű egyévest kell a felnőtt ételek világába bevezetnem, vadászom a ígéretes babás recepteket. Már kijegyzeteltem több receptgyűjteményt és a Kismama magazinokból is kivágtam a vonatkozó részeket. Hét végén aztán gondosan megtervezem a jövő heti étrendet, hogy Panni számára is fogyasztható ételeket tartalmazzon. Az eddig kipróbáltak nekünk mind bejöttek (posztok később), Panni egyelőre sajnos továbbra is csak a kenyérért és a banánért rajong. Ízlése pedig a magyaros ételek irányába mutat, eddig legjobb fogadtatása ugyanis a csirkepaprikásnak és a paprikás krumplinak volt.
Ez a süti is egy Kismama magazinból származó recept, persze most még nem Panni miatt sütöttem meg, de később jól fog jönni, ha egészséges finomságot kell neki prezentálnom. Bármilyen aszalt gyümölccsel készülhet, az eredetiben mazsola volt, és olajos magvakkal is variálható ízlés szerint. Zabpehelyből az Ana által javasolt Plusban kapható papírzacsisat használtam, és nagyon elégedett voltam vele, sokkal finomabb szemű, mint az eddig próbáltak.

Kókuszos zabpehelysüti 

Hozzávalók 30-40 darabhoz:

10 dkg vaj
25 dkg zabpehely
10 dkg méz
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg aszalt vörösáfonya
½  kk. sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl narancslé
1 marék liszt

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk a zabpelyhet. Kis lángon röviden pirítjuk, majd a mézet és a kókuszreszeléket is belekeverjük. Kevergetve tovább pirítjuk, míg a kókusz illatozni nem kezd. Ekkor az egészet egy keverőtálba borítjuk és hozzáadjuk a narancslevet, a vörösáfonyát, a sütőport, a vaníliás cukrot és az átszitált lisztet. Elkeverjük a masszát, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket és egy üvegpohár bevizezett aljával lelapítjuk. Formázás közben újra-és újra nedvesítsük be a kezünk, úgy sokkal könnyebben megy. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük hagyományos üzemmódban. Fémdobozban elvileg sokáig eláll.