Belekezdtem a férjem által felhalmozott cukrozatlan sűrített tejkészlet elpusztításába, és a sort a legkézenfekvőbb megoldással nyitottam: házi Bailey’s készítésével. Több recept kontaminálásával alkottam meg a művet, mind a magam, mind családtagjaim nagy megelégedésére. Kíváncsi vagyok, meddig tart majd ez a majdnem literes adag.:)

Bailey’s házilag 

Hozzávalók:

2 dl fehér rum
2 dl habtejszín
1 doboz Kondensmilch/evaporated milk (magyarul cukrozatlan sűrített tej)
1,5 dl erős feketekávé
1 ek. instant kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek. porcukor

Elkészítettem az erős feketét, majd még melegen belekevertem a kakaóport és a cukrokat. Egy nagy mixerpohárba (a Tupper mixfixének, vagy minek a kínai változata) beleöntöttem a sűrített tejet és a tejszínt, majd a kihűlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam és behűtöttem.

Tapasztalat: az alkoholtartalom és a cukor mennyisége is növelhető ízlés szerint, férjem például mindig megjegyzi, hogy több cukor kéne bele. De ő a kávét is úgy issza, hogy megáll benne a kanál. 🙂