Almás-túrós muffin 

 

Hozzávalók:

 

25 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

pici só

12,5 dkg kristálycukor

2 tojás

12,5 dkg puha vaj

25 dkg tehéntúró

2-3 ek. tejföl

3 alma

 

A lisztet egy tálba szitáltam és hozzákevertem a sütőport és a sót. Az almákat meghámoztam, nagylyukú reszelőn lereszeltem, állni hagytam. A tojást a cukorral robotgéppel habosra kevertem, majd hozzáadtam a vajat, később a villával áttört túrót és a tejfölt is. Ekkor már keverőlapáttal folytattam, fokozatosan belekevertem a lisztet is. Végül ment bele az alma, amit előtte kézzel kifacsartam.

Jó sűrű tészta az eredmény, nem kell megijedni tőle. Papírformákkal bélelt muffinsütőbe kanalaztam a tésztát és 160 fokon (légkeverésessel) kb. 25 percig sütöttem (tűpróba).

 

Megjegyzés: miután az eredeti útmutatás szerint a formákat csak 3/4-ig töltöttem meg, kimaradt egy csomó tészta, amit szögletes formában sütöttem ki.

A süti isteni, nagyon addiktív, megkockáztatom, hogy életem legjobb muffinja. Nagy erénye, hogy nem túl édes (ezért is eteti úgy magát).

 

A kiindulási alap a Príma Konyha szilvás-túrós muffinja volt.