Fonnyadó almák felhasználásához ideális sütirecept (meg amúgy is), ha hinnék ebben a kategóriában, azt mondanám váratlan vendégek esetére. De szerintem ez a szakácskönyvírók által kreált recepttípus, én legalábbis, ha valaki váratlanul betoppan, tuti nem kezdek el lázasan sütni-főzni. De ez a süti tényleg gyors és egyszerű és ráadásul finom is. Én mondom ezt, az almás édességek nagy barátja.:) A neve egyébként kicsit megtévesztő: a tejföl csupán a tésztájába kell zsiradéknak.

Tejfölös almás süti

Hozzávalók:

1 pohár tejföl
1 bögre porcukor
1 tojás
1 bögre rétesliszt
fél sütőpor
pici só
2-3 savanykás alma meghámozva, magozva, cikkekre vágva
fahéj, kristálycukor

A tojást habosra keverjük a cukorral robotgépünk segítségével, majd hozzáadjuk a tejfölt és apránként a lisztet, melybe előzőleg belekevertük a sütőport meg a sót. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és az almaszeleteket elrendezzük a tetején. Megszórjuk fahéjjal és egy kis kristálycukorral. Előmelegített sütőben közepes lángon tűpróbáig sütjük.

Ez kb. kétszemélyes adag, ennyi tésztából elég vékonyka lesz a süti. Népesebb családok duplázzák a mennyiségeket! De talán jobb külön formában vagy nagyobb tepsiben sütni, hogy ne legyen túl vastag a tészta.