Körtés-babos tésztasaláta tökmagpestóval

 

Hozzávalók:

 

45 dkg penne (tollhegytészta)

1 csomag húsos szalonna/szalonnakocka

2 körte

1 doboz konzerv fehérbab

 

A pestóhoz:

 

2-3 fokhagymagerezd

1 csokor petrezselyem

10 dkg tökmag

kb. 10 ek. olívaolaj

 

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük. Leszűrjük, félretesszük. A körtéket meghámozzuk, felkockázzuk. A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, mikor már kisült a zsírja, hozzákeverjük a körtét és a lecsöpögtetett fehérbabot. Kevergetve pirítjuk, míg a körte kicsit megpuhul (pár perc). Utána összeforgatjuk a tésztával, megsózzuk.

 

A pestóhoz egy tálba tesszük a fokhagymát, a petrezselyem letépkedett leveleit és az előzőleg enyhén megprirított tökmagot és miután felöntöttük olívaolajjal, botmixerrel pürésítjük. Az így kapott pestót a tésztasalátához keverjük. Hidegen tálaljuk.            

 

Tim Mälzer receptje.