Tejszínes-szőlős csirkemellkockák széles metélttel

Hozzávalók:

1 csirkemellfilé

frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
kevés olaj
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
2-3 fürt szőlő
1 kisebb darab füstölt sajt /pl. füstölt mozarella/
20 dkg széles metélt

A csirkét kisebb kockákra vágom, sózom, borsozom és 1-2 gerezd aprított fokhagymát adok hozzá. Az egészet összeforgatom és min.1-2 órára hűtőbe teszem, hogy átjárják az ízek.
A maradék fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítom és kis kockákra vágom. A szőlőszemeket leszedegetem, egyenként kettévágom őket, a magjukat kiszedem. Célszerű nagyszemű fajtát választani, mert elég pepecselős munka. A sajtot lereszelem.
Kevés olajat hevítek eg teflon serpenyőben és a hagymákat üvegesre párolom benne. Utána hozzáadom a befűszerezett húskockákat is és időnként kevergetve megsütöm. Amikor már kifehéredtek, kezdenek pirulni, nyakon öntöm őket a borral, majd a tejszínnel és hozzáadom a szőlőszemeket is. Összeforralom, kis lángon kicsit hagyom rotyogni, majd a reszelt sajtot is hozzákeverem. Addig főzöm, míg elolvad a sajt és al dentére (haraphatóan keményre) főzött széles metélttel tálalom.

Ezt alkottam az estiskola receptversenyére.