Eredetileg joghurtos cukkinisalátát terveztem grillezett cukkiniből, de miután körülnéztem a hűtőben, az alapötletet elegyítettem egy hevenyészett sopszkával, így született ez a kombó.

 


Hozzávalók:

3 kicsi salátacukkini

1 doboz (25 dkg) koktélparadicsom

3 paprika

2 gerezd fokhagyma

2 pohár natúr joghurt

reszelt füstölt sajt

frissen őrölt bors

 

A cukkiniket meghámoztam  és felkarikáztam kb. fél cm-es darabokra. Kevés olajat hevítettem egy serpenyőben és több menetben megsütöttem őket. Hagytam kihűlni, addig a nyers zöldségeket készítettem elő, azaz felkockáztam a paprikát-paradicsomot, a fokhagymát és a sajtot lereszeltem. Ezután már csak elegyíteni kellett a kihűlt cukkinit a többi hozzávalóval és nyakon önteni a joghurttal. Sózni, borsozni és hagyni, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

Nekem nem volt otthon, de legközelebb tennék bele egy kis újhagymát vagy lilahagymát is. Pirítós kenyérrel ettük.