Végre hosszú idő után újra jelentkezem. Sajnos a munka annyira betemetett az utóbbi időben, hogy főzni sem volt időm, nemhgy posztolni. Tegnap viszont kicsit hamarabb szabadultam és hazafelé menet egxre a vacsorán járt az eszem. Lazacot már ettünk a héten, a tegnapi fésűs kagyló is elfogyottz, muszáj volt valamit kitalálnom, nehogy férjecském éhen maradjonm. Ekkor beugrott egy nemrég olvasott recept. Sajnos nem az epicurious.com-on olvastam, nem is a Gourmet magazinjaim egyikében, hanem az augusztusi Receptklubban. Ahogy végigvettem a hozzávalókat, rájöttem, hogy minden rendelkezésemre áll: zöld currypaszta, korianderzöld, paradió mindig van itthon, és szerencsére még azokból a szép Portobello gombákból is maradt, amiket a héten vadásztam a sarki Sparban. Innentől felgyorsultak az események. Csak azt sajnáltam, hogy ehhez az izgalmas thai ihletésű leveshez nem kell használnom a Kitchen Aid-emet, de nem baj, a holnapi fagyikészítésnél azt is bevetem. Szóval következzen a tegnapi leves, ami egyébként annyira ízlett, hogy fölvettük a repertoárba.

Zöldcurrys csirkeleves

Zöldcurrys csirkeleves  

Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
10 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
10 dkg Portobello gomba
1 paradicsom
1 zacskó zöld currypaszta
1 l víz
4 dl kókusztej
1-2 marék paradió
friss korianderzöld (helyette lehet petrezselyemzöld is)

A csirkemellet megmosom, kis kockákra vágom, megsózom, jól elkeverem, hogy mindenütt érje a só. A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. A paradicsomot is felkockázom.  Egy fazékban kis olajat hevítek, megpirítom benne a csirkekockákat. Ha kész, hozzáadom a gombát, a paradicsomot és a zöldborsót, jól elkeverem, amjd belekeverem a currypasztát is. Ekkor felöntöm a vízzel, sózom és fedő alatt kis lángon készre főzöm. Mikor a zöldségek megpuhultak, elzárom a lángot. Tálaláskor felöntöm a kókusztejjel, pirított paradiót és felaprított korianderleveleket szórok a tetejére, és élvezem a konyhában felszálló isteni korianderillatot. 

Na ki vagyok én?