Olvasva phzs remake-jét tudtam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom. Gyorsan lecsekkoltam, mi van a hűtőben, és szerencsémre találtam egy darab fokhagymás kecskesajtot Cserpeséktől, egy bontott zacskó Plus-os (!) parmezánt (szégyen-gyalázat), így eldőlt a vasárnapi reggelink sorsa. A kísérő egy gyors pszeudo-görögsaláta lett, paprika, paradicsom kombó bazsalikommal fűszerezve a tetején reszelt mozarellával. A hagymát sajnos kihagytam, de azért nagy baj nem lett belőle.

 

Kecskesajtos frittata 


Hozzávalók:

 

3 tojás

1 dl tejszín

3 tk. reszelt parmezán

10 dkg kecskesajt

frissen őrölt bors

1 ek. olaj

1 dkg vaj

 

Egy tűzálló tálat kikentem az olajjal és a vajat is beleolvasztottam a mikróban, és egy szilikonos ecsettel eloszlattam az oldalán a zsiradékot. A tojást egy kézi habverővel elhabartam a sóval, borssal, tejszínnel és a parmezánnal. Beleöntöttem a tálba és a sütőbe tettem. 175 fokon sült kb. 25 percet (gyanítom, hogy az idő függ a tál nagyságától, az enyém kisebb volt, ezért vastagabb volt a tojásréteg). Utána kivettem, rárakosgattam a kecskesajtszeleteket és grilleztem még kb. 10 percig.

 

Ez az adag eredetileg 1 személyre szól, én megdupláztam, de kettőnknek így rengeteg lett.

Köszönet a receptért Nemisbékának, aki elindította az őrületet. 🙂