Padlizsános csirke 


Hozzávalók egy közepes tepsihez:

 

2 csirkemellfilé

1 nagy padlizsán

3-4 nagy paradicsom

3-4 paprika

2-3 közepes vöröshagyma

mozarellaszeletek a tetejére

kevés olaj

frissen őrölt bors

zöldfűszerek ízlés szerint pl. bazsalikom

 

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában vékonyan (kb. fél centisre) felszeleteljük, lesózzuk és félretesszük, hogy kiizzadja a levét. A csirkét vékony szeletekre vágjuk, ha kell, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk valamilyen zöldfűszerrel és egy serpenyőben elősütjük (szinte készre). A szárazra törölt padlizsánszeleteket is elősütjük.  

A  paradicsomot, paprikát, hagymát felkarikázzuk. Egy nagy tűzálló tálat vagy egy közepes tepsit kiolajozunk és  rétegesen lerakjuk a hozzávalókat: alul a hús, rajta a padlizsán, majd paprika, hagyma, paradicsom (ezeket kicsit még sózzuk) és végül a tetejére a mozarellaszeletek. 4-5 ek. vizet kanalazunk a tepsi aljára és először lefedve sütjük kb. 15 percig, majd fólia nélkül, míg meg nem puhulnak a zöldségek (kb 25-30 perc). Friss kenyérrel nagyon finom.