T3v kezdte feszegetni a kérdést, hogy kinek milyen csontváz lapul a kamrájában, azaz milyen szégyenletes, titkolnivaló termékek kerülnek rendszeresen a bloggerek kosarába. Sokat kellett gondolkodnom, elég tudatos vásárlónak  tartom magam, általában kerülöm  a félkész ételeket, előre gyártott  szószokat stb., de azért ahogy mélyen magamba néztem, csak összeállt egy rövidke lista.

Íme a bűneim:

 

A gyorséttermekkel szemben nem táplálok kellő ellenszenvet, sőt vallom, hogy néha megengedhet magának az ember egy kis kilengést. Ez az igényem a terhességem alatt fokozottan jelentkezett. Tulajdonképpen bármikor kapható vagyok egy kis „mekis” kajára, az álompite és a Mcchicken szendvics különösen nagy kedvenceim. És kiváló célpontja vagyok a tematikus heteknek, minden újdonságot ki kell próbálnom. Mostanában a Kentucky a másik, ami bűnre csábít, a csípős csirkéknek nem mindig tudok ellenállni. És ami a legszégyenteljesebb, a kínai büféknek is elcsábulok néha, pedig nincsenek illúzióim a higiéniát és az alapanyagokat illetően.

 

A bevásárlásaim szégyenfoltjai pedig felsorolásszerűen:

 

Tubusos tormás majonéz: egy vendégség alkalmával ismertük meg, azóta ott figyel szinte minden szendvicsünkön

 

Nescafé 3 in 1 : szégyen-gyalázat, de sokszor jobban ízlik, mint az igazi kávé, ezt iszom, ha vigasztalódnom kell

 

Földimogyorós fincsi: gyermekkorom szépemlékű rágcsálnivalója, hála az égnek, még lehet kapni és a minősége sem változott

 

Régi típusú, kemény ropi (nem a Pattinka-típusú morzsálódó): szintén gyermekkori kötődés, rengeteget bírok megenni belőle

 

Pombär macik: az említett currys túró kedves kísérői 🙂

 

Az is felmerült, hogy osszuk meg a nyilvánossággal, mit hol szoktunk jutányos áron beszerezni. Mostanában nincs időm nagy beszerzőkörutakra, így sok tippem nincs. Amit mostanában fedeztem fel, hogy a Plus és a Spar csokoládék jó minőségűek és jó árban vannak a Tibihez, Bocihoz stb. viszonyítva. A Rossmannban pedig nádcukrot vettem jó áron a minap (349 ft/ 50 dkg).

 

Kiváncsian várom Moes, Nemisbéka és Zsófi önleleplezését.

Update: hogy valami tényleg borzasztót is írjak, most jutott eszembe, hogy szeretem a malacfület és a csirkelábat (kaparó) és a körömpörköltet is. Na, ez elég ciki?