Hozzávalók 4 személyre:

 

kb. 50 dkg kimagozott meggy

kb. 10 dkg cukor

2 szegfűszeg

fél tk. őrölt fahéj

2 dl tejszín

2 dl tej

kis darab citromhéj

pici só

1 ek. étkezési keményítő

8 ek. kókuszreszelék

 

A meggyet feltettem főni 1 liter vízben, melyhez hozzáadtam a 2 dl tejet, a cukrot, a sót és a fűszereket. Nem sokkal forrás után hozzáadtam a tejszín nagyrészét és a kókuszreszeléket, azzal is felfőztem, majd a maradék tejszínt elkevertem a keményítővel és a levesbe csorgattam folyamatos keverés mellett. Megvártam míg gyöngyözni kezd és érezhetően kicsit besűrűsödik és elzártam a lángot. Hideg vízfürdőbe állítva lehűtöttem és betettem a hűtőbe. Hidegen tálaltam.

 

A Gyümölcsételek című könyv receptjét módosítottam.

 

További meggyreceptek nálam:

Beledobálós
Meggyes- kókuszos joghurt
Morzsás meggyes süti