Cserkéhez hasonlóan engem is elkapott az India-láz. A megfelelő szakirodalom már rendelkezésemre állt, csak a szükséges fűszerek vártak beszerzésre. Nem akartam nagy túrát tenni, ezért először a Ferenc körúti arab fűszereshez mentem (a Corvin mozi oldalán a körúton, a török étkezde mellett). Mint kiderült, néhány üzlettel arrébb költözött, a fűszerválasztéka elég gyér, az árai pedig elég arcpirítóak. Vettem kimérve 5 dkg sumachot (125 forint), majd tanácsukat követve a túloldali indiai boltot céloztam meg. Ott sajnos  fűszerek nincsenek, de nagyon kedvesen továbbküldtek a pár üzlettel arrébb lévő fűszereshez. Nemrég nyílhatott a kis üzlet, de nagy szerencsém volt vele, mert a friss currylevél és a csicseriborsóliszt kivételével mindent megkaptam. Mondjuk a kókusztejtől eltekintettem, ha jól emlékszem egy normál doboz 500 felé közelített. Végül a következő dolgok kerültek a kosaramba:

 

1 kis csomag garam masala 150 forint

1 zacskó barna mustármag 489 forint /10 dkg

1 zacskó egész római kömény 389 forint /10 dkg

2 konzerv csicseriborsó 220 forint /40 dkg

1 csomag fekete olívabogyó 200 forint /20 dkg

 

Én nem vettem, de szerintem jó áron volt műanyag dobozos kiszerelésű tahini, a 800 gr-os doboz került 1100 forintba, de volt kisebb kiszerelésben is.

 

Előző napi Vasedénylátogatásom alkalmával pedig gazdagabb lettem egy újabb elengedhetetlen konyhai kellékkel, egy fokhagymahámozó készséggel. Most az üzlet születésnapi akciójának keretében kemény 200 forintot fizettem ezért a csodáért. 🙂 Azóta már ki is próbáltam, száraz, vízszintes felületen teljesen jól működik, és még az én műszaki érzékem is elég a kezeléséhez: elegáns mozdulatokkal lehet hengergetni a csőbe helyezett fokhagymagerezdet, míg meg nem szabadul a héjától.