Hasonlóan Rióhoz én is nagy rajongója lettem a Cserpes sajtműhely termékeinek. A hihetetlenül lepukkant, de mindig újabb kellemes meglepetésekkel szolgáló kispesti piacon bukkantam a standjukra és az első, amit kiszúrtam a Hóvirág sajt volt. A hozzá fűződő múlhatatlan érzelmeimről már írtam, nem volt kérdés, hogy veszek egy darabot. Ezen kívül én is vettem joghurtot, többféle gyümölcsös is van, a meggyest és a barackosat próbáltam, szívből ajánlom mindkettőt.


Az említett piacon van egy házi tejes bolt is, ahol házi tejet, vajat és tejszínt szoktam venni. Nemrég megmaradt a tejből egy fél liternyi adag, és mire észbe kaptam, már kicsapódott benne a zsír. Hirtelen ötlettől vezérelve felforraltam, majd a kicsapódott zsíros részeket kihalásztam belőle és egy tiszta textilpelenkán lecsepegtettem. Ezután sóztam, borsoztam és olasz fűszerkeveréket szórtam bele, majd szorosan visszatekertem a pelusba. Ment a hűtőbe, három könyvet pakoltam a tetejére. Fél napig préseltem, míg elérte a képen látható állapotot. Nagyon finom sajt lett belőle.