Eltűntem néhány napra, kicsit sűrű volt az élet, hű fegyverhordozóm és fényképészem is elutazott a hétvégére. Legalább megnyugodhattam, hogy még nem vagyok beteges netfüggő, nem borított ki, hogy nem frissül a blog és másokét sem olvashatom. Amitől viszont kicsit pánikba estem, az az, hogy a pályaművem még gondolatban sincs kész, a határidő meg itt van a nyakunkon…
Az elmúlt napokban több már publikált ételt is főztem, például megint csináltam citromos sütit, ami új volt, azt meg nem volt kinek lefotóznia. Most egy régebbi kísérlet következik tehát, néhány hete ugyanis kipróbáltam Chili és Vanilia háromhagymás cukkinilevesét. Nagyon finom lett, felvettem a repertoárba, így ide is feljegyzem.

 

Háromhagymás cukkinileves

Hozzávalók:

2 közepes cukkini
2 közepes vöröshagyma vagy főzőhagyma
Fél szál póréhagyma
6 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1,5 l húsleves (nálam biokockából a DM-ből)
1 pohár tejföl
3 ek. liszt
petrezselyem
reszelt parmezán

A cukkinit meghámoztam, majd hosszában négy részre vágtam. A negyedeket kb. fél centis cikkekre vágtam. A hagymákat megtisztítottam, felaprítottam. A felolvasztott vajon üvegesre pirítottam őket, hozzáadtam a cukkinit, átforgattam, majd felöntöttem a húslevessel.  Fedő alatt, kis lángon addig főztem, hogy a cukkini még épp ropogós maradt. Ekkor elkevertem a tejfölt a liszttel és besűrítettem vele a levest. Tálaláskor megszórtam reszelt sajttal és petrezselyemmel.