Újabb fagyirecept, szerintem nagyon finom és egyszerű is, még tojás sem kell bele. Az ízesítésével lehet játszani, én elsőre egy kedves bloggertárs tuti eperlikőrét vetettem be aromatizálás céljából. A kókuszos variáns még a hűtőben figyel, majd beszámolok, mit tapasztaltam.

 

Hozzávalók:

25 dkg joghurt
2 dl tejszín
13 dkg cukor
1 ek. konyak/narancslé/eperlikőr …

A tejszínt elkeverjük a cukorral és addig melegítjük, míg felolvad benne. Kicsit hűlni hagyjuk, közben néha megkeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és az alkoholt. Mehet a hűtőbe egy éjszakára, majd a faygigépbe. Lágy, krémes, kicsit savanykás fagyi a végeredmény.

Az eredeti recept egyébként 25 dkg tejszínt írt, de én is utálom kerülgetni a megkezdett tejszínes dobozokat a hűtőben, így csak egy kis dobozt tettem bele. Teljesen jó volt, elég krémes, eetleg a cukor mennyiségét is lehet kicsit csökkenteni. Én egyébként szőlőcukrot használtam, és a fenti mennyiség megfelelt.

Egyébként  türelmetlen voltam, ezért a fotón a fagyi még kicsit lágyabb a kelleténél…

A recept innen származik.