Még adós maradtam a hétvégi Nigella-kísérlet másik receptjével, most ez következik. A fehércsokis fagyi mellett megakadt a szemem egy joghurtos-római köményes pácon is, és kinéztem mellé köretnek egy ígéretesnek tűnő padlizsántekercset is. A kettő jó kombinációnak bizonyult, friss, nyári ebéd lett belőle.

Joghurtban pácolt grillezett pulykamell fetás padlizsántekercsekkel

Hozzávalók 2 személyre:

4-5 szelet vékonyra szelt pulykamellfilé
3 pohár natúr joghurt
1 ek. őrölt római kömény
1 nagy vöröshagyma nagyobb kockára vágva
1 fej fokhagyma
1 tk. só

2 közepes vagy 1 nagy padlizsán
olívaolaj
25 dkg feta
1 nagy friss piros chilipaprika, ennek hiányában szárított kimagozva, felaprítva
1 nagy csokor menta/petrezselyem felaprítva
1 citrom leve
frissen őrölt fekete bors

A páchoz egy nagyobb lapos edénybe (például egy fedeles műanyag dobozba) töltjük a joghurtot, belekeverjük a római köményt, a hagymadarabokat és a fokhagymát , miután a gerezdeket meghámoztuk és egy kés pengéjével szétnyomtuk (én elsőre kevesebb fokhagymát használtam, 2-3 gerezdet, de mehet bele több is). A pulykamelleket kiklopfoltam, sóval bemasszíroztam és a joghurtos pácba fektettem őket, úgy hogy teljesen ellepje. Mentek a hűtőbe lefedve egy fél napra érlelődni.

A padlizsánt megmostam, hosszában kb. 1 cm-es szeletekre vágtam. Sóval bedörzsöltem, állni hagytam, míg levet eresztett. Miután lecsurgattam róla a levét, megkentem olívaolajjal és teflon serpenyőben aranybarnára sütöttem. Hagytam őket kihűlni, közben elkészítettem a tölteléket. Ehhez a fetát egy villával szétnyomkodtam, elkevertem a citromlével és a fűszerekkel. Sózni nem kell, mert a feta elég sós. A langyos padlizsánszeletekre tettem egy csíkban fetás tölteléket és feltekertem őket. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető.
Miután ezzel végeztem, a pulykaszeleteket kihalásztam a pácléből, lecsurgattam róluk a joghurtot, megtörölgettem papírtörlővel és serpenyőben szép barnára sütöttem őket.