Ma rövid idő alatt másodszor készítettem ezt az egyszerű, gyors és szerintünk nagyon finom tésztát. A kamrában rendelkezésemre álló alapanyagokból alkottam, a tészta-kukorica-hagyma trió adott volt, ment bele még tejszín meg egy kis sonkamaradék és csak a fűszerezésen kellett törnöm a fejem. Végül a curry győzött (mint nálunk sokszor), egyrészt színben is passzol, másrészt, mint utóbb kiderült istenien harmonizál a kukorica és a hagyma édeskés ízével.

Currys-kukoricás farfalle

Hozzávalók 2 személyre:

 

25 dkg farfalle (pillangótészta)

1 csomó újhagyma / 1-2 fej lila- vagy vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

1 doboz konzerv kukorica

3-4 szelet sonkafelvágott

2 dl tejszín

1/2 pohár tejföl

curry

esetleg tetejére parmezán

 

A tésztát sós vízben al dentére főzöm, leszűröm. A mártáshoz a hagymákat felaprítom, kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát és a csíkokra vágott sonkát. Megkeverem, felöntöm a tejszínnel és a tejföllel, sózom, megszórom curryvel és hagyom felforrni. Csak kicsit rotyog és már kész is.