Hozzávalók:

 

10 nagy fej gomba

2 gerezd fokhagyma

néhány szárított paradicsom

kb. fél kiló friss spenótlevél

4 ek. olívaolaj

só, őrölt fekete bors

1 doboz camembert sajt

 

A gombafejeket meghámozzuk, a tönkjüket kivágjuk, azt is meghámozzuk, a fás részeket levágjuk és a tönköket felaprítjuk. A fokhagymát és a  paradicsomot szintén felaprítjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lerázogatjuk.

2 ek. olajat felhevítünk egy teflon serpenyőben, és mindkét oldaláról 2-3 percig pirítjuk a gombafejeket. Sózzuk, borsozzuk, kiszedjük és redőikkel felfelé egy nagy, lapos tűzálló edénybe sorakoztatjuk őket.

A maradék olajat is felhevítjük, megpároljuk benne a tönkdarabokat, a szárított paradicsomot és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és kevergetve kb. 1 percig hőkezeljük, amíg össze nem esik. Sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a gombafejeket. Mindegyiket beborítjuk egy szelet sajttal és előmelegített sütőben ha lehet, grill fokozaton 5-10 percig grillezzük.

 

Tim Mälzer Neues vom Küchenbullen című magazinjának receptje alapján.