Valami tartalmas, de gyors és egyszerű vacsorára vágytam, lehetőleg husival. Felütöttem hát a kicsit méltatlanul elhanyagolt Nélkülözhetetlen Tésztakönyvemet, és az alábbi finomságon akadt meg a szemem. Sejtettem, hogy nagy rizikót nem vállalok vele, a körte-márványsajt-csirkemell trió már sokszor, sok helyen bizonyított. A mennyiségeken helyenként változtattam, és mandula helyett diót alkalmaztam, ami szerintem a fent említett triumvirátushoz jobban is passzol.

 


Hozzávalók:

 

30 dkg tészta (pl. penne)

1 csirkemellfilé

frissen őrölt fekete bors

3 érett körte

10 dkg puha márványsajt

1 pohár tejföl

5 szál újhagyma

2 ek. dió

3 ek. hideg víz

 

Nagy fazék sós, forrásban lévő vízben al dentére főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.

A csirkemellet 4 vékony szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, frissen őrölt fekete borssal bedörzsöljük és kevés olajon teflon serpenyőben megsütjük. Ha kihűlt, vékony cafatokra szedjük.

A körtéket félbevágjuk, magházukat kivágjuk, meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Az újhagymákat is felaprítjuk, a diót kis darabokra vágjuk és serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.

A márványsajtot botmixerrel sima krémmé keverjük a tejföllel, a vízzel, és némi fekete borssal.

A tésztát, husit, körtét, hagymát és diót egy nagy tálban összeforgatjuk, tetejére csorgatjuk a sajtkrémet és összekeverjük. Behűtjük és elégedetten megesszük.