Ezt az ételt már többféle fűszerezéssel készítettem, nagyon kedveljük, mert hamar megsül a sütőben, nem kell olajjal bajlódni. Csirkemellfiléből szoktam csinálni, hol csíkokra, hol kockákra vágom. Feltételezésem szerint finnyásabb gyerekek körében is jó eséllyel arathat sikert. Nekik mondjuk nem ezzel a mártással kínálnám.

 

Hozzávalók:

 

1 csirkemellfilé kockákra vágva

fűszerek ízlés szerint

(nálam most keleti fűszerkeverék)

fél pohár tejföl vagy joghurt

összetört kukoricapehely (cornflakes)

szezámmag

 

A mártáshoz:

1 ek. kukoricaliszt

3 ek. fehérborecet

4 ek. kristálycukor

4 ek. ketchup

kevés víz

 

A csirkekockákat megsózom, a fűszerekkel és a tejföllel összeforgatom, éjszakára a hűtőbe teszem.

A sütőt 190 fokra előmelegítem, összekeverem a kukoricapelyhet és a szezámmagot egy tálban és meghempergetem benne a husikat. A bundás kockákat egy rétegben lerakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-25 percig sütöm, míg ropogós lesz és aranybarna.

A mártáshoz kikeverem a hozzávalókat, vízzel a megfelelő sűrűségre higítom, kis edényben felmelegítem, amíg kicsit besűrűsödik. Az alkotórészek arányaival lehet játszani, nekem ezek az arányok bejöttek, de kóstolgatni kell és úgy belőni.

 

A bepanírozott hús egy rétegben lerakva fagyasztható, 2 hónapig eláll (én még nem próbáltam).

 A Nélkülözhetetlen vendégváró falatok receptje alapján