A recept t3v „őskomment-termelőtől” származik, ahogy Hedonism nevezte lelkes kommentelőnket.:) Közben egy német oldalon is rábukkantunk, de a magyar verzió a Ráma süteményes könyvéből való. A lényeg, hogy a tészta kekszkészítésre alkalmas, jó vele dolgozni. De ha valaki nem akar kiszúrókkal bíbelődni, az rudat formál a tésztából, és kis korongokat vág le belőle. A süti egyébként ízre engem kicsit a kakaós darálós kekszre emlékeztet.

Hitzingi aprósütemény

 

Hozzávalók:

 

25 dkg liszt

2 ek. kakaópor

12,5 dkg cukor

15 dkg margarin

1 csipet só

1 tojás

5 dkg mandula felaprítva

 

A hozzávalókat a mandula kivételével egy nagy tálba tettem, kézzel szétmorzsoltam, és mikor kezdett már összeállni, hozzáadtam a mandulát is. Egy nagy gombócot formáztam belőle és folpackba tekerve a hűtőbe tettem. A recept szerint egy éjszakát kell a hűtőben pihentetni vagy 2 órát a mélyhűtőben. Én a rendes hűtőben tartottam kb. 4 órán keresztül, utána elkezdtem kinyújtani. Szerintem nem jó, ha túl hideg, könnyebb volt vele dolgozni, amikor már felengedett kicsit. Kinyújtottam kb. 4 mm vékonyra és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon sütöttem kb. 10 percig. Nekem elég kemény lett, szóval lehet, hogy elég lett volna kevesebb idő is. De ugye a kakaós tészta miatt nem sok jele van, ha már elkészült.

50 darab lett belőle.

Megjegyzés: nekem általában másnap jobban ízlenek a sütik, addigra összeérnek az ízek (ez egyébként mániám). A sajtos keksz is másnap lett az igazi, és ez is.