Rio
többek között hozzám is intézte nyílt kérdését a húsvéti menüre vonatkozólag. A válaszadás nem egyszerű. Ez a negyedik húsvétunk, mióta önálló háztartást vezetek, és kezdetben nagy terveket szőttem arról, hogy milyen ünnepi hagyományokat fogok megteremteni kis családomban. Aztán próbálgattam is minden ünnepen új recepteket, de még nem vert gyökeret egy ételsor sem, amit évről évre újra megcsinálnék. Most, hogy kibővült a család, és egy kis félévesről is gondoskodom, nincs is túl sok időm, pedig kedvem az lenne egy nagy húsvéti terülj- terülj- asztalkámhoz. Vasárnap pedig férjem szüleinél vendégeskedünk, aznapra tehát nem kell főznöm, emiatt is szűkül a kör.

Amit már egy ideje eldöntöttem, hogy kis kekszeket sütök húsvéti motívumokkal. Gyűjtőszenvedélyem ugyanis új területre tévedt: elkezdtem kiszúróformákra vadászni. Szépen gyarapszik a készlet, van már például focicipőm meg nadrágom, hogy a kaktusztról már ne is beszéljek (de szívesen veszek lelőhelyötleteket:)), már csak az ideális kekszreceptet kell megtalálni hozzájuk. Mert azt még eddig nem sikerült, pedig volt már jó néhány kísérletem, de önvédelmi sütik lettek belőlük, azaz eufemisztikus kifejezéssel élve nem voltak elég omlósak.

Hétfő  reggelre pedig lengyeltojást (másnéven zsidótojást) készítek, veszek hozzá a piacon mindenféle zöldséget, mert már nagyon vágyom a friss ízekre. Majdnem elfelejtettem, hogy a VKF-es arzenálból is ki szeretnék próbálni nem is egyet, hogy melyikkel kezdem, azt még nem tudom.

 

Tisztelettel továbbadom a kérdést Marmalade-nak és Dolce vita-nak. Hajrá!