Tegnap nem volt valami sikeres napom konyhaügyileg. Egy német blogon talált, eredetileg innen származó receptet próbáltam ki, azzal a titkos reménnyel, hogy még vendégváró is lehet. Hát nem lesz. 🙁 Aszalt sárgabarackot kellett vízben fahéjjal, kardamommal, szerecsendióval felmelegíteni, majd fedő alatt kihűteni. Utána egy jó nagy adag natúr müzlivel aprítógépben összekutyulni, majd az így kapott masszából kis golyókat formálni. Végül megpirított szezámmagban meghempergetni.
Az eredmény: nagyon tetszetős golyók, de az ízük valahogy nem az igazi, a  fűszerek nem harmonizálnak, a sárgabarack íze meg elvész az egyvelegben.

Más:

Dibbuk hazatért, és majdnem egy hónap elteltével becsatlakozott a kördésbe. A kíváncsiak a segédletben megtalálják az összes válaszoló linkjét (ha valaki kimaradt, szóljon!).