Egy német gasztroblogon találtam ezt a sütireceptet, oda pedig francia forrásból került. Nagy sikere volt mindkét helyen, amit meg tudok érteni, ugyanis ilyen könnyű, üdítő sütit eddig még én sem ettem.

Könnyű citromos sütemény


Hozzávalók:

4 tojás

13 dkg kristálycukor

8 dkg olvasztott vaj

12 dkg liszt

1 cs. sütőpor

1 citrom leve és héja

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk. Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük. Utána fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és –levet, az olvasztott vajat, a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Miután elkészült, porcukorral megszórjuk vagy porcukorból és citromléből kevert mázat csurgatunk rá.