Tegnap a friss tavaszi levegő hatására reflexszerűen ébredt fel bennem a friss ízek utáni vágy. Tél végén, tavasz elején mindig jelez a szervezetem és rohamszerűen elkezdek sóvárogni a zöldségek és gyümölcsök után. Úgy indultam el a Sparba, hogy cukkinit fogok venni, azt serpenyőben grillezem és joghurtos salátát csinálok belőle. Persze cukkini nem volt, de leragadtam a joghurtnál, és eszembe jutott ez a feledésbe merült gyors édességrecept. Bedobtam egy félkilós fagyasztott meggyet a kosaramba és lelkesen hazasiettem.

 

Hozzávalók:

 

2 pohár natúr joghurt

1 zacskó (45 dkg) fagyasztott magozott meggy (persze lehet frissből is)

fél zacskó kókuszreszelék

1 ek. porcukor

 

A felengedett meggyet elkeverjük a joghurttal, a kókusszal és a cukorral ízesítjük, botmixerrel kicsit turmixoljuk. Vagy behűtjük, vagy rögtön befaljuk. 🙂 Az én adagommal ez utóbbi történt…