Túl vagyunk a VKF II. fordulóján, és Domesticnek hála nekem jutott a megtisztelő feladat, hogy kijelöljem a következő összecsapás témáját. Kíváncsi-türelmetlen bloggertársaim nem hagytak sok időt a fejtörésre, óvatosan sürgető kommentekkel jelezték harci lázukat. Nem is csigázom tovább őket, hanem feladom az új leckét.

Tekintve hogy húsvét ünnepe rohamosan közeleg, a locsolók már élesítik kölnis üvegeiket, lassan ideje elgondolkodni, idén mivel tartjuk jól a vendégsereget. Ehhez kíván jó ötleteket adni a téma, melynek adhattam volna a finger food nevet is, de inkább maradok a magyar vendégváró falatok verziónál. Olyan recepteket várok, melyek egy húsvéti büféasztal részét képezhetik. Alkothattok saját finomságokat, de lehet pályázni jól bevált családi receptekkel is. A hagyományos húsvéti alapanyagokhoz nem ragaszkodom, a lényeg, hogy a pályamű kézbe simuló, egy-két harapással eltüntethető legyen.:) Lehet sós vagy édes, crostinitől a pogácsáig bármi, a fantáziátokra van bízva.

Hogy húsvétkor már bevethessük a remélhetőleg sok-sok új ötletet, ezért a pályaműveket és a róluk készült fotót a szokásosnál kicsit korábban, március 30-án, pénteken kell nyilvánosságra hozni. (Ha nagyon muszáj, ez történhet kicsit korábban is.) A recept linkjét, a blog nevét és az étel nevét legkésőbb március 31-én éjfélig küldjétek el a kicsivu@freemail.hu e-mailcímre.

Az összefoglalót igyekszem hétfőre (április 2.) elkészíteni. 

Célszemélyek továbbra is: bloggerek és bloggerinák, illetve minden főzőmániás, aki, ha nincs blogja, pályaművét e-mail útján eljuttatja hozzám.

Természetesen “nem vehet részt: fizetett, kereskedelmi célú blog/honlap, cégek”. 

Mindenkinek jó ötletelést és élvezetes sütés-főzést!