Újabb gyors vacsora, melyet a hűtőben árválkodó méregdrágán vett márványsajt inspirált. Mostanában egyébként azzal szembesültem, hogy sehol nem lehet kapni (legalábbis a környékünkön) magyar (pl. Mizo) márványsajtot, csak külföldit aranyárban. Ezt még a töltelékes kísérletekhez vettem, de végül nem használtam fel. Aztán szombat este a „Gyorsan, valami finomat!” lázában égve dobtam össze ezt a vacsit, melyet a kedvenc gyorséttermem iránti nosztalgia ihletett. Imádtam ugyanis a Wendy’s-t az Oktogonon, és nehezen hevertem ki, hogy kivonult Magyarországról. 🙁  Főleg brokkolis vagy chilis héjában sült burgonyát ettünk ott a barátnőimmel, esetleg chilis babot. De a hamburgereik is isteniek voltak.

Szóval adózzunk most a Wendy’s emlékének ezzel a recepttel! 🙂

 

Hozzávalók:

 

burgonya (L-es méret)

márványsajt

tejföl

frissen őrölt fekete bors

 

A burgonyákat megmossuk, szárazra töröljük és héjastul alufóliába csomagolva forró sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük, amíg meg nem puhul (kb. fél óra). Hústűvel tudjuk ellenőrizni az állagát. Ha megsültek, kicsomagoljuk őket, tálra helyezzük, hosszában középen bevágjuk vagy félbe vágjuk. Picit sózzuk, borsozzuk, tejföllel meglocsoljuk és rámorzsoljuk a márványsajtot.