Remélem nem gyűlölnek meg kedves bloggertársaim a “kördés” szép hagyományának felélesztése miatt. De ha már a bloGasztron ilyen szépen összegyűltünk, gondoltam ismerkedjünk kicsit. Összeszedtem néhány engem foglalkoztató kérdést, és kedvcsinálónak meg is válaszolom őket.:) Aztán jöttök Ti… 

 

  1. Hány szakácskönyved van?
  2. Melyik a 3 legkedvesebb?
  3. Melyikek várnak beszerzésre?
  4. Milyen konyhai kütyük után vágyakozol?
  5. Kedvenc fűszereid?
  6. Mit rendelsz leggyakrabban étteremben? 

Válaszaim:
1. Jelenleg 140, de folyamatosan gyarapszunk.
2. Joanna Farrow: Zöldfűszerek a konyhában, Nélkülözhetetlen tésztakönyv, Szakácsok könyve
3.
Egy falat Marokkó…, Körner András: Kóstoló a múltból, Olajok és ecetek kislexikona
4. Karamellizáló pisztoly (már évek óta húzódik), Hängegarten a konyhába a fűszernövényeknek (az ára kicsit húzós)

5.
Curry, tárkony
6. Penne arrabbiata, Cézár saláta, tonik

 Átadom a szót Zsófinak, Nemisbékának és Kismacsnak.