Megint csillagánizsos recept után kutattam, és a Jamie vacsorái kötetben akadtam rá a sült kacsacomb szilvával és csillagánizzsal receptre, ami a fotó alapján nagyon biztatónak tűnt. Feltérképeztem az otthoni készleteket, és némi módosítást eszközöltem, mint azt a cím sejteti. A sütésnél is eltértem Jamie módszerétől, szerinte 2-2,5 óráig kell sütni a kacsát fedetlenül. Szerintem úgy nem puhulna  rendesen, meg rövidíteni akartam az időt, úgyhogy alufólia alatt pároltam a husit egy fél órát, és csak utána jött a sütés-pirítás.
Az eredmény nagyon guszta lett, de arra sajnos rá kellett jönnöm, hogy a csillagánizs erőteljes íze nem az én világom. A férjemnek viszont nagyon ízlett. Legközelebb kihagyom az ánizst, a többi rendben volt.

Hozzávalók 4 személyre:

4 csirkecomb
4 ek. szójaszósz
3 kk. ötfűszer-keverék
1 marék csillagánizs
1/2 rúd fahéj (én kihagytam)
1 ek. olívaolaj
1-2 kimagozott, felaprított friss vagy szárított chilipaprika
2-3 alma kicsumázva, felszeletelve
2 ek. cukor

Először bepácoljuk a husit, azaz sóval és az ötfűszer-keverékkel bedörzsöljük, meglocsoljuk a szójaszósszal és az olajjal, rászórjuk a csillagánizst és a fahéjrudat. Jól záródó dobozban, hűtőben minimum 2 óra hosszat érleljük az ízeket.
Fogunk egy tepsit, amibe egymás mellé be tudjuk sorakoztatni a combokat. Az aljára szórjuk a chilit, az almát és a cukrot, ráöntjük a dobozból a páclevet. Összekeverjük az egészet és ráfektetjük a combokat.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük úgy, hogy egy kis vizet öntünk a hús alá és alufóliával lefedjük. Így pároljuk egy fél óra hosszat, ha már puha, levesszük a fóliát és pirosra sütjük a tetejét.
Pirított tésztával kínáltam.

Jamie egyik vacsoráját módosítottam.