Eddig még soha nem készítettem kuszkuszból édességet, de nemrég rábukkantam az egyik német blogon erre a sokat ígérő receptre. A Valentin-nap aztán jó alkalomnak bizonyult, hogy elkészítsem. Férjem „Ez olyan, mint a darafelfújt!” felkiáltással befalta az egészet, beleértve az én adagomat is. 🙁
Azért egy kicsi nekem is jutott.:)

Hozzávalók 2 személyre:

150 ml tej
30 g méz
1 zacskó Bourbon vanília
60 g kuszkusz (minél apróbb szemű, annál jobb)
200 g habtejszín
2 vérnarancs

A tejet a mézzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kuszkuszt. Levesszük a gázról, fedő alatt hagyjuk puhulni. A habtejszínt habbá verjük, óvatosan a kuszkuszhoz keverjük.
A vérnarancsokat megmossuk, éles késsel levágjuk a héjukat a fehér hártyával együtt, majd hártya nélküli gerezdeket/filéket vágunk ki belőlük. A levét közben felfogjuk egy edényben.
Egy-egy szép kelyhet megtöltünk a tejszínes kuszkusszal, meglocsoljuk narancslével, ráhelyezzük a narancsfiléket.

Nekem a kuszkusz az összes tejet magába szívta, az eredeti képen az eredmény krémesebbnek tűnt. Lehet, hogy kicsit növelni kell a tej mennyiségét, ha hígabbra szeretnénk.