Ez a hétvége nálunk a világkonyha jegyében telt. Szombaton kínait ettünk (kép és recept holnap várható), vasárnap pedig muszáj volt kipróbálnom Zsófi csirkés fajitáját. Az általa megadott szakirodalmat követve sikerült a husikat saját készítésű tortillákba burkolni. Köszönet érte Lila Fügének és receptjének. Gyorsan összedobtam egy paradicsom salsát a kissé hervatag spanyol paradicsomokból, és volt bőven tejföl meg reszelt Gouda is. Az eredmény isteni volt, csak legközelebb kicsit tüzesebbre csinálom, most óvatos voltam a cayenne borssal. Egyetlen kis szépséghiba, hogy a tortilla kicsit megkeményedett, nem tudom ez törvényszerű-e vagy van valami trükkje.

Antikváriumi beszerzőkörutamon is sikerrel jártam, többek között erre a kincsre leltem, úgyhogy valószínűleg még folytatni fogom a mexikói tematikát.