Tovább módosítottam a receptet, mandula helyett most kókuszreszeléket használtam, ezért a narancshéjat is kicseréltem citromhéjra, a fahéjat pedig gyömbérre. Kristálycukor helyett pedig most porcukor játszott. Szerintem így is finom lett. 

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):

20 dkg liszt
1/2 tk. őrölt gyömbér

1/4 tk. só
18 dkg vaj
7 dkg porcukor + kb. 4 ek. kristálycukor a szóráshoz
1/2 citrom reszelt héja
7 dkg kókuszreszelék
5 dkg aszalt vörösáfonya
1 tojás

 

A lisztet elkeverem a sóval és a gyömbérrel. A vajat a cukorral habosra keverem robotgéppel, fokozatosan hozzáadom a lisztet, majd belekeverem a citromhéjat, a kókuszreszeléket és az áfonyát. A tésztát két egyforma részre osztom, rudat formázok belőlük és folpackba csomagolva néhány órát a hűtőben pihentetem. (Akár egész éjszaka bent pihizhet.)
Utána a rudakat megkenem kissé felvert tojással, kristálycukorba hempergetem és nagyon éles késsel kis korongokat vágok belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 160 fokon kb. 15 percig sütöm (amíg szép világosbarna színt nem kapnak).