A 80-as években csak gombás pirítós néven futott volna, de most trendin gombás bruschettának (ejtsd: bruszkettá) hívjuk. A lényeg ugyanaz, pirítósra mindenféle párolt vagy friss zöldséget pakolunk, jelen esetben gombát, gazdagon fűszerezzük és élvezettel elmajszoljuk. A variációknak csak a képzelet szab határt, én most ezt mixeltem a rendelkezésemre álló alapanyagokból.

Gombás bruschetta

Hozzávalók 2 –3 szelet kenyérhez:

25 dkg gomba
1 lilahagyma
4 szárított paradicsom
só, bors
bazsalikom
kakukkfű
1 löttyintés balzsamecet

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kis szeletekre vágott gombát, megpároljuk,  szárított paradicsomdarabkákkal gazdagítjuk, ízlés szerint fűszerezzük és egy kis balzsamecetet löttyintünk rá. Mennyei, fűszeres-illatos vacsora és ráadásul gyors is!