Nem tudom, honnan került ez a főtt tésztákhoz illő mártás a repertoáromba, talán valamelyik női magazinban találtam anno, de évek óta főzöm nagy sikerrel. Legnagyobb rajongója a férjem, akit kapcsolatunk kezdetén egy Luigi-féle tésztavacsorával kápráztattam el és láncoltam magamhoz örökre. 🙂

Hozzávalók eredetileg 4 személyre, de inkább 2-3 nagyon éhesnek:

10 dkg gépsonka
10 dkg gomba
15 dkg márványsajt
2 paradicsom
17 dkg tejszín krémsajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
só, bors

Forró olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd a kockára vágott paradicsomot és megpároljuk. Utána belemorzsoljuk a márványsajtot és beletesszük a tejszín krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a sonkát, kicsit rotyogtatjuk és spagettire szedve tálaljuk. Tetejére reszelt parmezánt szórunk.