Hozzávalók 4 személyre:

1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg zöldborsó
3 közepes burgonya
1 csokor menta
őrölt gyömbér (ízlés szerint)
8 dl víz
3 dl főzőtejszín
só, bors
reszelt parmezán

Az apróra vágott vörös- és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a kockára vágott burgonyát. Néhányszor megkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a mentát, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint gyömbért teszünk bele, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig főzzük. Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk rá.